четверг, 26 мая 2016 г.

Конференція «Сучасні практики контролю, управління та оптимізації витрат на Програмне Забезпечення»

24 травня 2016 року у конференц-залі готелю «Леополіс», м. Львів, відбулася конференція «Сучасні практики контролю, управління та оптимізації витрат на Програмне Забезпечення», організатором якої стала компанія «COMPAREX Ukraine». 



У роботі конференції прийняли участь керівники та IT-спеціалісти комерційних та державних організацій, для яких застосування новітніх IT-технологій у розвитку та керуванні бізнесом є пріоритетним завданням.

Під час конференції були розглянуті актуальні питання:

  • Ліцензування ПЗ провідних виробників, зміна парадигми. Ліцензування хмарних та гібридних сценаріїв
  • Аудити та перевірки. Хто, як та коли можуть контролювати ліцензійну чистоту? Як підготуватися до аудиту
  •  Інструменти контролю та оптимізації ліцензування ПЗ
  • Світова практика COMPAREX Group щодо контролю, управлення та оптимізації витрат на Програмне Забезпечення




Роботу конференції відкрив Директор «COMPAREX Ukraine» Сергій Пуріш. Він привітав присутніх.

У своєму виступі Сергій докладно розповів про сучасні досягнення у сфері контролю, управління та оптимізації витрат на Програмне Забезпечення.

До недавніх часів бізнес сприймав IT виключно як технічний підрозділ компанії, у задачі якого входило інсталювання ПЗ та підтримка ПК користувачів у робочому стані. Наразі змінюється сама парадигма ведення бізнесу – компанія може бути конкурентоздатною тоді, коли IT стає інструментом ведення бізнесу, а IT-стратегія в цілому спрямована на підтримку загальної стратегії компанії та її цілей.

Але такій підхід потребує оптимізації самої структури IT-активів компанії, що пов’язано як із питаннями інформаційної безпеки та безперервністю всіх чи критичних бізнес-процесів, так і оптимізацією інвестицій у IT.

Більш ніж 30-річний досвід роботи на світових ринках дозволив COMPAREX Group стати одним з визнаних світових лідерів з IT-консалтингу у проведенні IT-аудиту (оцінка стану ІТ - інфраструктури з виробленням рекомендацій щодо підвищення якості її роботи та зниження витрат на експлуатацію). В основі такого аудиту закладено методологію Software Asset Management (SAM) - передова методологія, що поєднує ефективні інструменти і процедури управління програмними активами і оптимізації їх використання.

Конференція викликала великий інтерес і отримала тільки позитивні відгуки учасників, які активно спілкувалися з виступаючими представниками компанії COMPAREX Ukraine, обговорювали доповіді, а також технічні та ділові питання під час виступів і перерв.